15 september 2017 
in Mindset

2 Manieren Van Denken Die Je Wel Helpen (+ video)

Er zijn 3 manieren van denken: NEGATIEF DENKEN, POSITIEF DENKEN en NIETS DENKEN.
In dit blog vertel ik wat het verschil is en welke 2 manier van denken jou helpen om fitter door het leven te gaan.

In deze video vertel ik je erover, als je liever leest kijk dan onder de video verder.

[video_player type=”embed” width=”560″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″]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[/video_player]

Om te beginnen: positief denken.

Met positief denken bedoel ik oplossingsgericht denken; denken in mogelijkheden. Wat kun je wel, hoe kun je iets aanpakken, welke stappen kun je zetten om je probleem op te lossen.

Bijvoorbeeld: Hoe kan ik beter slapen, Wie kan mij helpen om mijn werk af te maken, Wat heb ik nodig om niet meer bang te zijn, Wat kan ik doen om me fitter te voelen?

Het is de tegenhanger van:

Negatief denken

Hiermee bedoel ik dat je vooral denkt in “nieten”. Als je merkt dat je regelmatig denkt en praat in zinnen met het woord “niet” er in, dan vertel je je jezelf de hele dag wat je allemaal niet kunt, niet wilt, niet durft, waar je bang voor bent. Vaak denk je ook aan het verleden, aan dingen die fout gelopen zijn en waar je nog steeds boos of verdrietig over blijft. Herken je dit?

Schrijf al die gedachten op en kijk hoe je ze kunt omzetten in positievere gedachten (hierboven kun je zien hoe je dit kunt doen). Die geven je energie en richting en maken je leven prettiger.
Als je dit lastig vindt stel jezelf dan de vraag wie jou hierbij kan helpen.

Ik help je graag, je kunt me bereiken via anja@vit4life.nl of bel me op 06 – 2392 1593.

Beter nog dan positief denken is NIETS Denken

Enig idee hoe heerlijk het is als je NIETS denkt? Je hoofd komt tot rust, je hebt gewoon je aandacht waar je bent en meer niet. Heerlijk even geen gedachten. Mindful zijn.
Je kunt je aandacht trainen je gedachten even uit te zetten met ontspanningsoefeningen, meditaties, mindfulness.

De meest simpele oefening is letten op je ademhaling: zitten op een stoel en alleen maar luisteren naar je ademhaling. Niets veranderen, gewoon ademen zoals je normaal ook doet. Tijdens je adempauze zijn er geen gedachten, zo zit je lichaam in elkaar, dat gaat vanzelf. Als je regelmatig zo’n mindfulness oefening doet, zul je merken dat je gedachten tot rust komen, dat je meer ruimte in je hoofd hebt en dat je je fitter voelt, meer energie hebt.

Meer over de voordelen van mindfulness vind je hier.

 

De 2 manieren die jou helpen zijn dus POSITIEF DENKEN en NIETS DENKEN.

Wees je vandaag bewust van je gedachten en denk je fit en ontspannen!

PS. Wil je meer rust in je hoofd en leren NIETS te denken? :

Vanaf 21 september start ik in het Relax Zentrum een 8-weekse training MINDFULNESS ABCOUDE, met aansluitend een terugkomdag op een mooie buiten-plaats.
Tijdens deze training leer je hoe met je aandacht in het hier & nu kunt zijn op het moment dat jij daarvoor kiest. Zodat je je gedachten even stil kunt zetten en tot rust komt.

Meer informatie over deze training vind je hier.

Spreekt mindfulness je aan?

Als mindfulness je aanspreekt, laat het me dan weten. Ik vertel je graag meer over mindfulness en de training, en we kunnen bespreken of mindfulness iets voor jou is.
Je kunt me makkelijk bereiken via anja@vit4life.nl  en  op 06-2392 1593.

Hartelijke groet van Anja Lefeber- Vit4Life

PS. In de nieuwsbrief van juli heb ik je over het wat en waarom van mindfulness verteld (http://vit4life.nl/is-mindfulness-en-voordelen/)

Over de schrijver
Reactie plaatsen