Coby is een kikker. Zij heeft een eigenschap waar wij mensen iets van kunnen leren: het Gekookte Kikker Syndroom.

Het Gekookte Kikker Syndroom

Ik leg dit uit aan de hand van een voorbeeld. Het is niet de bedoeling dit uit te proberen.

Zet Coby in een pan met water en laat koken

De kikker merkt niet dat het water heet wordt, warmt geleidelijk mee op, maar op het kookpunt… knapt de kikker. Het is erg, maar waar.

Zet Coby in een pan met heet water

De kikker schrikt zich naar, merkt dat er iets loos is, en sprint als een wilde uit de pan.

Wat kun je leren van Coby?

Jij reageert net als Coby:

In een situatie waarin de spanning geleidelijk oploopt

Als je in een situatie terechtkomt waarbij de spanning geleidelijk oploopt merk je niet dat je stress opbouwt. Misschien voel je wat pijntjes, bijvoorbeeld hoofdpijn, maagpijn of je slaapt slecht, maar daar hecht je geen waarde aan. Tot het moment dat de spanning echt onhoudbaar is, de spreekwoordelijke laatste druppel, dan knapt er wat en ben je langere tijd uitgeschakeld door gezondheidsproblemen.

In een situatie met veel stress en spanning

Als je vanuit een relatief rustige, normale, situatie in een hectische terechtkomt merk je direct dat hier iets niet klopt. Je wilt je zo gauw mogelijk weer weg zijn. En dat moet ook, want dat is beter voor je welzijn en gezondheid.

In welke omgeving of situatie zit jij?

Neem afstand van je situatie en kijk objectief; wat heeft de omgeving of situatie voor effect op jou? Voel je je prettig of kost het je vooral veel energie? Onderzoek wat je energie vreet, en bepaal welke acties je kunt nemen om hier van af te komen. Meestal geen makkelijke beslissingen, maar wel noodzakelijk voor je gezondheid.

Als je wilt weten hoe hoog jouw stressniveau nu is, dan kun je hiernaast nu nog mijn E-book 3 Succes Keys downloaden. Hierin staan 3 testjes die je een beeld geven van jouw gevoeligheid voor stress en jouw stressniveau.

Heb je een vraag of wil je meer informatie dan kun je natuurlijk ook bellen op 06-23 92 15 93 of stuur een bericht – Anja

Als je dit artikel over Coby de Kikker waardevol vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die graag fit en energiek wil zijn- Anja

Over de schrijver
Reactie plaatsen