28 september 2017 

5 Mindful Tips Tegen De Najaarsdip

Het is herfst. Mijn facoriete seizoen want ik ben gek op herfstkleuren. De bomen kleuren rood, geel en oranje, paddestoelen -rood met wiite stippen :}- , de lucht is een beetje wazig, heerlijk fris. Toch is er ook een groot nadeel aan de herfst: de najaarsdip! Dit is jammer, want er hangt juist zoveel energie in de lucht.

Ik heb 5 mindful  tips waarmee je vrolijk en fit de herfst doorkomt:

Doe mee met de herfst en laat los

De herfst is bij uitstek de tijd van loslaten. De bomen laten hun bladeren los, dode takken laten los bij veel wind. Evenzo kun jij je sombere gedachten, verdriet en angsten loslaten, zeker als je buiten wandelt en je ziet al die bladeren naar beneden dwarrelen. Onderzoek wat je dwars zit en laat los.

Tijd van bezinning

De dagen worden korter, dieren bereiden zich voor op hun winterslaap, bomen gaan in ruststand en het weer wordt onstuimig. De herfst is bij uitstek een periode van bezinning. Tijd om tot jezelf te komen, meer tijd te maken voor je vrienden, je familie en je gezin.
Waar de zomer de tijd is om naar buiten te gaan, is de herfst de tijd  om naar binnen te keren. Een mooi moment voor mindful mediteren of in alle rust een lekkere appeltaart te bakken.

Vind je het moeilijk om gedachten los te laten, of tijd te nemen voor jezelf? Meld je dan aan voor de 8-Weekse Mindfulness Training . 

Zoek de buitenlucht op en voel de zon op je gezicht

Ook al wordt het iets kouder,  het blijft belangrijk dat je regelmatig in de buitenlucht komt. Je hebt  namelijk daglicht nodig om gezond en vrolijk te blijven. Wanneer je te weinig daglicht krijgt kun je somber worden, en echt in een najaarsdip terecht komen.

Maak wandelingen in de natuur, adem de frisse, zuurstofrijke herfstlucht met volle teugen in.  Geniet van de kleuren en de bloemen die juist in de herfst bloeien. Adem bewust in en uit.

Blijf in beweging

Beweging houdt je vrolijk. Een half uur per dag is al genoeg  om gezond en vrolijk te blijven. Wandelen, hardlopen, fietsen, dansen, voetballen, genoeg keus.

Wil je mee met een groep”? Doe dan mee met Fit Walking (wandelen in combi met spierversterkende krachttraining). In oktober gaan we iedere donderdagochtend op pad.

Bij voldoende deelnemers gaan we ook weer hardlopen, dus wil je je conditie opbouwen meld je dan aan (anja@vit4life.nl)

Accepteer als je je een dag somber voelt.

Accepteer als je je eens somber voelt, bij een verregende herfstdag is dit heus niet ongewoon. Maar weet dat dit sombere gevoel tijdelijk van aard is en voorbijgaat. Regen duurt in ons land nooit lang en de zon komt altijd weer tevoorschijn.

Heb je een vraag, of wil je weten hoe je fitter kunt worden?
Mail dan naar anja@vit4life.nl of bel Anja Lefeber op 06-2392 1593.

Mooie dag, Anja

Over de schrijver
Reactie plaatsen