19 mei 2016 

Afvallen? Weet WAAROM Je Eet

Deze week sprak ik meerdere mensen die willen afvallen. Ze zijn druk bezig met calorieën tellen, koolhydraten vermijden, of juist vet. Ik denk dat het makkelijker kan, want als je kiest voor 80% vers, natuurlijk en onbewerkt, dan kun je best 20% wat minder bewust eten.
Volgens mij is het belangrijker te weten WAAROM je eet wat je eet.

WAAROM Eet Je ?

Er zijn globaal 3 redenen waarom je eet:

1. Honger

Je hebt honger, hebt je energie verbruikt en moet weer wat eten. Je lichaam heeft voeding nodig, bouwstoffen.

2. Specifieke Trek

Trek in iets specifieks.
Je hebt trek in een bepaald iets, bijvoorbeeld kaas, asperges, chocola, fruit, paprikachips, het maakt niet uit waar je trek in hebt maar het is een specifieke smaak en iets anders is niet goed.

3. Onrust

Je eet omdat je je niet lekker voelt, misschien verdrietig, moe of een ander onrustig gevoel.

WAAROM lukt het niet af te vallen?

Bij Honger

Als je honger hebt, is het goed voor je om te eten. Alleen voel je vaak niet dat je genoeg gegeten hebt, en eet je meer dan nodig. Dit gebeurt als je niet mindful eet (geen aandacht voor je eten maar wel voor de televisie of je telefoon), je porties eet uit gewoonte (wat bij diëten vaak gebeurt) of, en daar komt-ie, als je eigenlijk eet uit onrust maar denkt dat je honger hebt!

Bij Specifieke Trek

Als je iets eet omdat je zin hebt in de smaak van chocola, asperges, of wat dan ook zijn de eerste happen heerlijk en daarna neemt het interessante wel snel af. Vaak eet je de portie dan toch op en daar-is-ie-weer: je eet niet niet om de smaak maar om onrust weg te eten.

Bij Onrust

Eten is voor veel mensen een grote troost, een middel tegen verveling, een beloning, een zoethoudertje. Eten is een middel om je weer beter te voelen. Meestal stop je “als het op is”. Zo krijg je een hoeveelheid voedsel binnen die vaak ook nog heel veel energie geeft omdat je kiest voor zoet en vet. Zo ontstaat overgewicht, waarbij het dan ook nog zo is dat je je na dat ge-eet schuldig voelt, de volgende dag streng gaat lijnen om weer af te vallen tot het moment dat je je weer onrustig voelt en zo is de vicieuze cirkel rond.

Weet Jij Waarom Je Eet?

Als jij wilt afvallen bekijk dan eens waarom je gaat eten; heb je honger, trek in iets bijzonders of voel je je niet lekker/onrustig?
Als je dit weet heb je de eerste sleutel om de stap naar afvallen te zetten.
Als je het zelf niet weet, denk ik graag met je mee en maken we een voedingsanalyse. Hiervoor kun je een afspraak maken of me bellen op 06-2392 1593.

Wat heeft dit blog met vitaliteit, fit en energiek, te maken?

Weet Waarom Je Eet gaat over:

Agenda Vit4Life

Relaxed Running Groepen

De Relaxed Running Groepen zijn gestart, de laatste voor de zomervakantie. Als jij nog wat wat kilo’s kwijt wilt voor de zoemer en wat conditie wilt opbouwen is NU de laatste mogelijkheid je aan te melden en nog aan te sluiten.

Start Groep: iedere dinsdag om 20.00 uur.

5 KM Groep: iedere donderdag 20.00 uur.

Alle informatie vind je hier

Je kunt je NU nog hier aanmelden.

Online training met persoonlijk advies

Er zijn al heel wat lopers en loopsters met de online training gestart, leuk dat jullie meedoen!
Als jij nog wat conditie wilt opbouwen voor de zomer en wat kilo’s kwijt wilt meld je dan nu aan en doe met ons mee, meld je aan via Relaxed Running

Voor iedere aanmelding doneer ik aan

Vit4LIfe | Loop Mee Voor Make-A-Wish

Heb je een vraag?

Ik vind het leuk wat van je te horen, dus heb je een vraag of wil je meer informatie dan kun je altijd bellen op 06-23 92 15 93 of stuur een bericht – Anja

Wil je delen?

Ken jij mensen die ook vitaal, energiek en fit willen leven? Ik waardeer het erg als je dit bericht wilt delen!
Met vrienden, klanten, collega’s – iedereen die graag fit en energiek wil zijn.

Fijne dag – Anja

Over de schrijver
Reactie plaatsen