21 april 2016 

Viva Oranje

Komende week vieren we in Nederland Koningsdag, en kleurt het hele land oranje.
Laat oranje nu ook de kleur van vitaliteit zijn, mijn favoriete aandachtsgebied!
Omdat ik regelmatig vragen krijg wat vitaliteit nu precies betekent heb ik het hieronder even kort opgeschreven.

Leve Oranje, De Kleur Van Vitaliteit

Wat betekent vitaliteit nu precies?

Vitaliteit staat voor dynamiek, opbouwend, vrolijkheid, toewijding, meegevoel, trouw, genezing, gezondheid, drang tot ontwikkeling,  koppigheid, creativiteit, actieve intelligentie, loyaliteit, opbouwend, zelfverzekerdheid, levenslust, warmte, gevoeligheid, openheid, ambitie.

Met welke vitaliteit houdt Vit4Life zich bezig?

Ik houd me met Vit4Life voornamelijk bezig met vitaliteit vanuit gezondheid, levenslust, drang tot ontwikkeling (verandering), creativiteit, zelfverzekerdheid. In de vitaliteitsleer gaan we er vanuit dat er 6 belangrijke gebieden zijn die er samen voor zorgen dat je lekker in je vel zit en zin in het leven hebt. Fit en energiek.

Ik werk met mensen die zich niet meer fit voelen en bekijk met hen wat de oorzaak kan zijn, en welke praktische oplossing er is. De oorzaak ligt heel vaak in één van de 6 gebieden die grote invloed op “fit en energiek zijn” hebben. De Wereld Gezondheids Organisatie stelt dat zo’n 75% van alle gezondheidsklachten in onze westerse wereld ontstaat door een tekort op één of meer van deze 6 gebieden.

6 Gebieden Die Grote Invloed Hebben Op Je Gezondheid en Vitaliteit

Het is een kwestie van balans in deze 6 gebieden:

  • Goede Voeding; vers, veel groente & fruit, minder vet, onbewerkte voeding is goed voor je en geeft je goede energie.
  • Voldoende Bewegen: iedere dag een half uur wandelen, trappetje op, even de fiets en een paar keer per week wat intensiever sporten is heel goed voor je.
    Hardlopen is natuurlijk een super idee 🙂
  • Herstel na (teveel) actie: goed slapen is van groot belang om fit te blijven, maar overdag zijn er ook genoeg manieren om even te herstellen van de dagelijkse plichten en afspraken. Gewoon niets doen, muziekje luisteren, dansen, zolang het je energie geeft is het prima voor je.
  • Mindset: wat je denkt heeft grote invloed op wat je voelt en op wat je gaat doen. Denken over de aanpak van een probleem werkt beter dan piekeren over het probleem zelf, en geeft je ook een beter gevoel (en een aanpak zoeken helpt natuurlijk ook beter dan blijven piekeren).
  • Sociale contacten: mensen in je omgeving die je steunen zijn belangrijk. Er is een spreekwoord dat zegt gedeelde smart is halve smart en gedeelde vreugd is dubbele vreugd.
  • Zin in het leven: als je ’s ochtends opstaat en happy aan de dag begint maak je een goede start. Als je ’s ochtends doodmoe en zonder energie je bed uitkomt moet je je toch eens afvragen hoe dit komt.

Ik heb de gebieden hier heel kort beschreven, er is nog veel meer over te zeggen en schrijven maar het geeft je hopelijk een beeld.

Heb je een vraag?

Ik vind het leuk wat van je te horen, dus heb je een vraag of wil je meer informatie dan kun je altijd bellen op 06-23 92 15 93 of stuur een bericht – Anja

Wil je delen?

Ken jij mensen die ook vitaal, energiek en fit willen leven? Ik waardeer het erg als je dit bericht wilt delen!
Met vrienden, klanten, collega’s – iedereen die graag fit en energiek wil zijn.

Gezellige Koningsdag! Anja

 

Copyrights foto: jovannig/Depositphotos.com

Over de schrijver
Reactie plaatsen