26 juni 2015 

Heb Ik Het Niet Gezegd? (Ik Wil Niet Eigenwijs Zijn)

Nederlanders zijn mega GESTRESST (bron: De Ondernemer)

Ruim 80% van de Nederlanders is uitgeput aan het einde van de dag. Dat blijkt uit de stresstest van Fonds Psychische Gezondheid. Verder blijkt uit de test dat 62% van de ondervraagden nog harder gaat werken als hun werk hen eigenlijk teveel wordt.

Perfect recept voor STRESS en  BURNOUT.

Jean-Pierre van de Ven, psycholoog bij Fonds Psychische Gezondheid: “Andere opvallende resultaten van de stresstest zijn dat 72% van de deelnemers niet makkelijk hulp vraagt aan anderen en dat 77% regelmatig moe wakker wordt. Hoewel stress een natuurlijk verschijnsel is en iedereen het wel eens heeft, gaat het erom hoe je ermee omgaat. Wanneer iemand te lang spanning voelt en geen tijd kan of wil nemen voor ontspanning, dan wordt stress ongezond.  Het is van belang dat mensen voortijdig signalen van ongezonde stress leren herkennen en op tijd ingrijpen, zodat overspannenheid of een burn-out voorkomen kunnen worden. Hier hebben mensen zowel in hun privéleven als op hun werk of studie baat bij.”

Ik wil niet eigenwijs zijn, maar zo staat het precies in de 3 Succes Keys. Doe de 3 tests en bepaal of jouw stress je succes in de weg staat.

Over de schrijver
Reactie plaatsen